Publikácie

Publikácie

Obrovský úspech: Cyrilometodská cesta je oficiálnou Európskou kultúrnou cestou

Hrad Devín je súčasťou Európskej kultúrnej cesty sv. Cyrila a Metoda, ktorá sa tiahne z Velehradu na Morave až do Solúnu. Sme jej súčasťou, v kraji je až 7 zastávok. Sme hrdí, že Cesta sv. Cyrila a Metoda získala certifikát Rady Európy pre kultúru a pozývame vás prejsť si ju. Projekt Európskej kultúrnej cesty sv. Cyrila a Metoda obstál...

 “Identifikácia a selekcia inovatívnych digitálnych nástrojov na oslovenie domácich návštevníkov regiónu v on-line prostredí” . 

 Je to  komunikačná stratégia pre Tematické cesty v on-line prostredí. Ponúka návod, akými spôsobmi je potrebné oslovovať vybrané cieľové skupiny práve v súčasnej on-line dobe. Zároveň poukazuje na obrovský výskyt  pamiatok kultúrneho dedičstva na Západnom Slovensku, ktoré predstavujú nevyužitý potenciál  na rozvoj kultúrneho turizmu.   Digitálne nástroje_Kultúrne cesty_2020 (1)

nov Projekt “Tematická cesta na toku Malého Dunaja – vybudovanie náučného chodníka”

V rámci roka 2020 združenie realizovalo na území Malého Dunaja vybudovanie náučného chodníka. Na 40tich miestach sa návštevník dozvie o zaujímavých technických pamiatkach, o flóre a faune územia lúžnych lesov a ďalších atraktívnych miestach. Pre náučný chodník bola spracovaná brožúra v troch jazykoch a tiež elektronická verzia, zapracovaná v Mape s príbehom Splav Malého Dunaja Projekt bol podporený...

Brozurka Vodná náučná cesta Malý Dunaj 

Vznikla v rámci realizácie projektu, ktoré ho cieľom je ponúknuť návštevníkovi Malého Dunaja všetky potrebné informácie o rieke a v jej okolí. Brožúrka je v troch jazykoch (slovenčina, angličtin a maďarčina) a  návštevník by ju mal nájsť u stakeholderov pozdĺž celého toku rieky. Zaujímavosťou brožúrky je autentický QR code konkrétneho miesta. Zacielením naň sa návštevník dostane...

Tak chutí Bratislavský kraj- KNIŽKA

Táto publikácia ponúka rozmanitosť chutí ktoré ponúka bratislavský kraj. Knižka poukauzuje na kreativitu varenia obyvateľov bratislavského kraja. Publikácia obsahuje 40 tradičných receptov, zostavených v štyroch kapitolkách, s ponukou kompletného obedového menu. Všetky recepty sú oskúšané a jedlá veľmi chutné.